вівторок, 12 листопада 2019 р.

Робота спортивних секцій в ліцеї



          Організація спортивних секцій – це тільки частина заходів по розгортанню спортивно-масової й оздоровчої роботи в ліцеї. Головне полягає в тому, щоб спортивні секції проводили систематичні навчально-тренувальні заняття, щоб за певним планом проходили спортивні змагання, товариські масові зустрічі, спартакіади, тощо.
         Основна  мета роботи спортивних секцій  – забезпечити високий рівень здоров’я учнів, оволодіння спортивною технікою, виховання моральних та вольових рис характеру, розвиток фізичних якостей (сили, швидкості, витривалості, спритності) і на цій основі – досягнення високих показників в обраному виді спорту. Все це обов’язково має передбачати навчання й тренування спортсменів будь-якої підготовленості – від новачка до більш кваліфікованих.
         Система тренування у ліцеї передбачає відповідну організацію та планування. Тренувальні заняття в спортивних секціях  проводяться три рази на тиждень тривалістю до двох годин. В ліцеї організовано секції з волейболу, пауерліфтингу і футболу. В цих секціях займається понад 60 юних спортсменів. Заняття проводять досвідчені тренери – Артюх О.І. і Косолап Є.М.
         Складовою частиною системи тренування учнів, які займаються у секціях, є систематичний лікарський контроль. Перш ніж приступити до занять у спортивній секції учні проходять лікарське обстеження, під час якого визначається можливість допуску до тренувань, встановлюється характер і ступінь тренувальних навантажень, тощо.
      Тренери  навчають фізкультурників самоконтролю, який звичайно не може замінити лікарського контролю, але є цінним доповненням до нього. Під самоконтролем розуміють регулярне спостереження спортсмена за станом свого здоров’я. Методи самоконтролю прості й доступні кожному. При здійсненні його враховуються самопочуття, сон, апетит, вага, м’язова сила, тощо.
      Учні, які займаються у спортивних секціях беруть активну участь і перемагають в різноманітних товариських і офіційних змаганнях – обласні Спартакіади, товариські зустрічі, турніри, тощо. Ці учні є найбільшими й найпереконливішими пропагандистами здорового способу життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар